Onze werking

Sinds 2005 beheert Kievitsnest de kerk en ondersteunen we projecten uit of voor de buurt: Marokkaanse films, Perzische muziek, debatten, galerijen, repetitieruimte, theater met gratis voorstellingen voor bewoners, Peruaanse benefietavond, kunstproject voor kinderen, ….

De vaste werking van Kievitsnest bestond uit een buurtcafé, de kinderwerking en het voedselteam. Bovendien organiseerde Kievitsnest elk jaar een prettig buurtfeest met een rommelmarkt waar de bewoners spulletjes van elkaar komen kopen.
Door de recente beslissing van het provinciebestuur om de kerk en het achtergelegen klooster te verkopen, liep deze werking op een lager pitje. Maar sinds kort heeft Caia ons vervoegd als programmator, zodat er terug wat leven in de kerk ontstaat.

Buurtcafé

Het buurtcafé opent vanaf juni terug elke donderdag de deuren vanaf 20u. Je kan er genieten van gratis optredens en bij goed weer kan je de tuin in. Deze zullen steeds aangekondigd worden op onze facebookpagina. Wie zin heeft om af en toe te helpen bij het tappen of om te komen spelen met zijn/haar bandje, kan Caia een mailtje sturen. Iedereen is welkom.

Kinderwerking

Elke woensdag tussen 14-17u kwamen kinderen tussen 6 en 12 jaar zich uitleven in de kerk. Ze knutselden, verkleedden zich, bakten Marokkaanse koekjes, speelden in de tuin of gingen op uitstap. De jeugddienst van het district Antwerpen ondersteunde de werking.

Voedselteam Kievitsei

Laure, een van onze overburen, richtte in 2010 samen met Goedele en Eva een nieuw Antwerps Voedselteam op. Op maandagavond werden er biologische groentenpakketten verdeeld in de kerk.

Een voedselteam is een groep mensen uit dezelfde buurt die gezamenlijk verse groenten, fruit, vlees, brood, zuivel, Wereldwinkelproducten … aankopen bij producenten uit de streek.

Iedereen kon lid worden na een introductie in de principes en aanpak door een lokale verantwoordelijke. Als lid kon je wekelijks bestellen via de webwinkel, je haalde je bestellingen af op maandagavond in het depot in de kerk en betaalde de maandelijkse afrekening via een overschrijving bij de bank.

Je leest er alles over op de blog van Kievitsei.

Advertentie