Over ons

Vzw Kievitsnest is in 2005 opgericht door een groepje buurtbewoners. Ze sloegen de handen in elkaar om van de leegstaande kerk een ontmoetingsruimte te maken voor álle bewoners in en rond de Provinciestraat in Antwerpen. Ze pakten de verwilderde tuin aan, bouwden een buurtcafé, ruimden de kerkgangen op en zorgden voor licht in de sacristie.

De kerk en het klooster van de Dominicanenorde (1925) stonden al sinds 1999 leeg. Dankzij de hulp van stRaten-generaal, De Ploeg, de krakers en Kievitsnest werd deze unieke locatie gered van de sloop.

De vrijwilligers van Kievitsnest brachten weer leven in de kerk door zelf activiteiten op te zetten en de ruimte ter beschikking van de buurt te stellen.

Je kan er zelf een activiteit organiseren of naar een buurtcafé komen. De buurtcafé’s zullen op onze facebookpagina aangekondigd worden.

Kievitsnest is altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers. Spreek ons aan bij een gelegenheid in de kerk of schrijf ons een mailtje. Of lees even deze post: Kievitsnest zoekt jou!

Je kan ons logo in hoge resolutie downloaden (.jpeg, 2MB).

Advertentie