Kerkgebouw

In 1925 zetten de paters Dominicanen een kerk neer in de Provinciestraat. Kerk en klooster verloren hun godsdienstige functie in 1999. Toen een projectontwikkelaar er kantoorgebouwen wilde neerzetten, redden de buurtcomités en de krakers kerk en klooster van de sloop. In 2007 kocht de Provincie Antwerpen de gebouwen om in de toekomst een onderdak te bieden aan de buurtwerking en sociale organisaties.

Het kerkgedeelte bestaat uit een hoofdgebouw, koor, sacristie, kerkgangen, kelder en kapel. Achter de kapel ligt een mooie kloostertuin. In het klooster kan je geen activiteiten organiseren. Daar huisde tot eind 2013 het Daklozen Actie Komité (DAK), maar het gebouw is nu verzegeld om veiligheidsredenen.

Voorzieningen

Het gebouw is voorzien van een aantal elektriciteitsaansluitingen, drie urinoirs en twee toiletten aan de ingang van de kerk en stromend water in de bar, al is dat sinds een leidingbreuk via een tuinslang. Er kan geen materiaal afgesloten bewaard worden. Er is geen centrale verwarming. Enkel in de sacristie (bar) kan je elektrisch verwarmen.

Bar

De vzw heeft een buurtcafé in de sacristie met koelkasten, een muziek- en tapinstallatie en stromend water.

Normaal gezien voorzien wij geen drank voor de evenementen, dit dient door de huurders zelf geregeld te worden. Eén en ander kan uiteraard wel overlegd worden met Caia.

Meer informatie lees je in de voorwaarden voor het organiseren van een activiteit in de kerk (.pdf, 74k).

Je kan ook het gedetailleerde grondplan van de kerk bekijken (.pdf, 96k, ≠ het plannetje dat je hieronder ziet).

Advertentie